Rekabeti Düşük Anahtar Kelimeler Nasıl Bulunur ?

wmalani

Yeni nesil platform
 
Katılım
15 Şub 2024
Mesajlar
64
Tepkime puanı
3
Bütün sektörlerdeki en temel sorun hızlıca arama sonuçlarında yükselecek kelimeler bulmaktır. Ana anahtar kelimere genellikle çok zor çalışmalar gerektirir ve tabiki bir sürece yayılmalıdır. Daha hızlı sonuç alınabilecek rekabeti düşük, trafiği hiç dü küçümsenmeyecek longtail anahtar kelimelere değinceğiz.

Anahtar kelime nedir?

Bir sektörün yada hizmetin kolayca hangi kelimelerle ifade edilebilidiğini ve arama motorlarında hangi kelimelerle arattırıldığı ifade eder. Anahtar kelimeleri doğru şekilde kullanmak seo başarısına yön veren unsurlardandır.

SEO da anahtar kelime rekabeti nedir?

Bir kelimenin aranma hacmi ile birlikte seo zorluğu değerlendirilerek o kelimenin rekabeti belirlenir. İdeal olan aranma hacmi yüksek kelimelerde başarılı olmaktır. Ancak bu kısa sürede mümkün olmadığından öncelikli olarak uzun kuyruklu kelimelerde başarılı olmaya çalışmak gerekir. Yine aranma hacmi yüksek rekabeti düşük kelimeler bulmak işinizi dahada kolaylaştıracaktır.

Düşük rekabetli kelime bulmak neden önemli?
Düşük rekabet ile kastetttiğimiz reklam rekabeti değil seo rekabetidir. Rekabeti düşük olduğu halde aranma hacmi orta veya yüksek kelime – kelime gruplarını bulmak önemli. Zira kısa vadede sonuç getirebilecek şekilde çalışmalar üretmek daha kolay olacaktır.
Cilt bakımı, diyet listesi vb kelimelere seo yapmak için hiç bütçem yok, bunun yerine rekabeti düşük aranma hacmi yüksek konuları tespit ettik diyelim. Böyle 5 tane anatar kelime grubu yakalayıp bunlarla ilgili içerikler oluşturup saedce cilt bakımından aylık 8.000’i zaten doğal yoldan yakalamış oluruz.
Atıyorum ardıç yağının zararları Türkiye’de ayda 10.000 kez aranıyor , bu konuyu yurt dışındaki sitelerden bulup tercüme etsem, hem doğal ziyaretçi kazanmış olurum. Hem de cebimden 5 kuruş çıkmaz
Bu sistemin bana göre olumsuz tarafları;
  1. Açılmamış konuları tespit etmek, rekabeti düşük aranma hacmi yüksek kelimeleri bulmak araştırmak gerektiriyor.
  2. Araştırma için iyi derecede yabancı dil bilgisi gerektiriyor
Herkes kendi alanında rekabeti düşük aranma oranı yüksek konuları tespit etse bu konuları açsa, hem seoya para harcamamış hem de doğal yoldan ziyaretçi kazanmış olmazlar mı?
Neden herkes seo yapmak yerine bu yöntemi denemiyor ? Seo yaptırmak, aranma hacmi yüksek kelimeleri tespit etmekten daha kolay olduğu için midir ? Cevabınız için teşekkürler
Cevap : Aslında siz sorduğunuz bir çok soruyu cevaplamışsınız. Rekabeti düşük kelimeler ile ilgili çalışma yapmak seonun başlangıcından beri kullanılan bir tekniktir.
Zor olan bir kelime grubu için çalışma yapmak yerine aslında orta seviyede hatta çok fazla arama yapılan ama rekabeti düşük olan kelime tespit edilerek bu konuda seo çalışması yapılır. Ayrıca bu kelimelerde aranması gereken diğer bir özellikte tık başına verdiği ücretin yüksek olmasıdır. e kolaylıkla başarı sağlanır. Bu tür sitelere niche ( niş ) site denir.
Kolay anahtar kelimeler bulmak ve strateji üretme
Bir örnek ile anlatmak gerekirse ; sanırım bundan 10 yıl önceydi. Gömlek üreticisi bir müşterimin sitesini gömlek kelimesinde ilk sayfaya getirdim. Ancak geri dönüşüm çok fazla olmadı. Fakat niş mantığını akıl edip merter gömlek imalatı, istanbul gömlek üreticisi gibi kelimeler için çalışma yapmaya başlayınca müthiş geri dönüşler sağlandı. Bu seo çalışması türü hem müşteri kazanmak hem de reklam gelirlerini artırmak için kullanılabilir.
Sizin de söylediğiniz gibi açılmamış ve o olanda hiç site yapılmamış kelimeleri tespit edip kolayca arama sonuçlarında üst sıraya çıkabilirsiniz. Aslında bunun için her zaman yabancı dil bilgisinin iyi olması gerekmez. Sadece doğru araçları kullanarak da aynı sonuçları elde edebilirsiniz.
Rekabeti düşük ve kazandıran anahtar kelime bulma araçları
  • Long Tail Pro anahtar kelime aracı
  • Hittail.com
  • Semrush
  • Searchmetrics
  • WordTracker
  • Wordstream
  • Keyword Finder: Find The Right Keywords For You [Free Tool]
  • Kwfinder
  • Market Samurai
  • Google Trends
  • Google Ads anahtar kelime araştırma ve analiz aracı
  • Keyword Revealer
  • Traffic Travis 4
  • Micro Niche Finder
  • Keyword studio
  • Google Otomatik Tamamlama nedir?​

    Google Otomatik Tamamlama, tartışmalı ancak güçlü bir arama özelliğidir. Google’a bir kelime, hatta bir harf yazdığınızda, bir arama önerileri listesi doldurur. Otomatik tamamlama budur. SEO uzmanları, ücretli arama pazarlamacıları, içerik pazarlamacıları ve sosyal medya yöneticileri, farklı anahtar kelime odaklı ve amaç keşfetme projelerine yardımcı olmak için Google Otomatik Tamamlama’yı kullanmaktalar.

    Öte yandan, Google Otomatik Tamamlama genellikle komik, tuhaf ve hatta rahatsız edici alışkanlıklara (genellikle olumsuz bir şekilde) yol açabilir.

    İnsanlar sürekli olarak otomatik tamamlamayı kullanır, günde binlerce saniye tasarruf sağlar, ancak çoğu zaman ünlü bir kişi ya da politikacının kişisel itibarının zedelenmesine de çanak tutabilir.

    Google Otomatik Tamamlama aynı zamanda güçlü bir pazarlama aracı olabilir. SEO uzmanları ve diğer dijital pazarlamacılar, strateji oluşturmak, anahtar kelimeler elde etmek ve müşterilerin sorduğu önemli soruları bulmak için yıllardır bu özelliği kullandılar.

    Müşterilerin dijital özelliklerini ve bunları oluşturan içerik ve mesajları daha iyi optimize etmek için Otomatik Tamamlamayı kullanabilirsiniz.

    Bu özelliğin içerik fikirleri, anahtar kelime ve kullanıcı niyeti keşfi, online itibar yönetimi gibi bilindik kullanım amaçlarından farklı kullanım seçenekleri de var.

    Otomatik Tamamlama’nın davranışının çoğu, milyonlarca diğer Google aramasından ve bu sayfalardaki içerik de dahil olmak üzere sonuçlarından toplanan verilerle bilgisayar tarafından oluşturuluyor. Ayrıca arama geçmişinizden, konumunuzdan ve diğer veri noktalarından bilgi alıyor.

    Google, uygunsuz veya rahatsız edici otomatik tamamlama önerilerinden kaçınmak için çok çalışıyor. Bu, kalan otomatik tamamlama önerilerini etkileyebilecek hem otomatik hem de manuel kaldırma prosedürleri olduğu anlamına geliyor. Ancak uygulamada başarısız olduğu çok örnek var.

    Örneğin bir dönem bir kişi hakkında olumsuz bir haber çıkmış ve kullanıcılar bu olay ile birlikte kişi adını çok yoğun aratmışsa, autocomplete bu aramanın tekrar tekrar gündeme gelmesine de vesile olabiliyor.

    Otomatik tamamlama, Bilgi Grafiği (Knowledge Panel) ile de ilgilidir ve özellikle mobilde, Bilgi Grafiği önerilerini tahminleri getirebiliyor. Autocomplete mobil kullanıcılar tarafından daha sık kullanılıyor olabilir, zira kestirmeden sonuca gitmek mobil kullanıcıların tipik davranışları arasında yer alıyor.

    Google Otomatik Tamamlamayı Kullanmanın En İyi Yolları​

    1.Anahtar kelime araştırması

    Google Otomatik Tamamlama’nın öne çıkan avantajlarından biri, web’de yaygın olarak aranan kaliteli long tail (uzun kuyruklu) arama sorgularını ortaya çıkarma yeteneğidir.

    Otomatik Tamamlama için birincil ölçü popülerlik olduğundan — gerçek zamanlı olarak kullanıcılar tarafından yapılan gerçek aramalara dayalı olduğundan— Otomatik Tamamlama’nın değeri, üzerinde yeterince sıkı ve uzun süre çalışırsanız kazabileceğiniz çok sayıda anahtar kelime verisinde yatmaktadır.

    2. Kullanıcı niyeti keşfi

    Otomatik tamamlama, yalnızca farklı yüksek değerli uzun kuyruklu anahtar kelimeleri ve onları çevreleyen amacı anlamanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda pazarlamacıların kullanıcıların farklı ihtiyaç aşamalarındaki arama niyetlerini sorgulamalarına da yardımcı olur.

    3. Online itibar yönetimi
    Otomatik tamamlama, online itibar yönetimi alanında çok sık kullanılmaktadır. Bir kullanıcı Google’da adınızı veya marka adınızı aradığında, SERP’de (arama motoru sonuç sayfası) sitenizden önce bile gördükleri ilk şey, o isim ya da markaya bağlı Otomatik Tamamlama tahminleridir.

    Bu tahminler olumsuzsa veya sadece bir tanesi bile olumsuzsa, işletmenizin performansı ya da kişisel itibarınızın üzerinde yıkıcı bir etkisi olabilir.
    • Google Otomatik Tamamlama’da doğru bağlantıların yapıldığından emin olmak için markanız ile ilgili yapılan online mention’ların (bahsediş) kontrolünü elinize alın.
    • Sosyal medya hesap optimizasyonu, olumsuzların gölgesinde kalabilecek olumlu bağlantıları güçlendirir.
    • Sosyal medya içeriği, mesajlaşma ve etkileşim, yukarıdaki optimizasyonlar ve markanın sesi ve tonu ile uyumlu olmalıdır.
    • Adınızla pozitif anahtar kelime ilişkilendirmesi için Google SERP’lere özel backlink çalışmaları yapmak[Mert Erkal SEO Uzmanı] gibi ifadeler Google sonuçlarında “Mert Erkal” ile yapılacak arama sonuçlarında çıkacak otomatik tamamlama seçeneklerini etkileyebilir.
  • 4. İçerik üretimi ve keşfi

    Artık içerik oluşturmak ve kendi içerik fikirleriniz için rakip içeriğini keşfetmek için Otomatik Tamamlamayı da kullanabilirsiniz. Web kullanıcılarının ne aradığını bulmak için Otomatik Tamamlamayı diğer çevrimiçi yazma araçlarıyla birlikte kullanmak ilginç olabilir.

    Ana konunuzda yer almayan ilgili konular için Otomatik Tamamlama önerileri bulabilirseniz, bu alanda bazı içerikleri büyütmek için bir avantajınız olabilir.

    Otomatik Tamamlama Geribildirimleri​

    Google, uygunsuz Otomatik Tamamlama tahminlerini daha iyi kontrol etmek için geri bildirim aracını başlattı ve verileri tutarlı bir şekilde iyileştirmeler yapmak için kullanıyor.

    Örneğin, nefret dolu ifadelerle hedef alınan belirli bir demografi olmak zorunda değildir; ve geri bildirim, bunların daha hızlı ve daha kolay keşfedilmesine yardımcı olur.Bir sonraki başlıkta bu amaçla kullanabileceğiniz bir anahtar kelime aracından bahsedeceğim. Takibe devam edin :)

    Otomatik Tamamlama Anahtar Kelime Aracı — Pemavor​

    Pemavor tarafından geliştirilmiş bu ücretsiz anahtar kelime aracını kullanarak anahtar kelime araştırmalarınızı zenginleştirebilirsiniz. Aracın en güzel yanı verileri Google Otomatik Tamamlama, Alışveriş, Haberler ve YouTube’dan çekiyor olması. Yani sadece Google’da aradığınız herhangi bir kişi, marka ya da konu ile ilgili otomatik tamamlama seçeneklerini değil, diğer platformlardakileri de görebiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken aradığınız kavramı, dili, ülkeyi ve veri kaynağını (keyword source) seçmek.
 

Lütfen Dikkat!

  • Gereksiz, anlamsız mesajlar yazarak konuları kirletmeyin. Aksi durumda ceza alabilirsiniz
  • Lütfen konularınızı uygun kategoriye açın. Eğer istediğiniz kategori mevcut değilse buradan talep ettiğiniz kategoriyi bize bildirin.
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Üst